ALGEMENE VRAGEN OVER DE KAMPEN

Antwoorden op algemene vragen over de kampen.

Deelnemen aan een sportkamp is een unieke en verrijkende ervaring voor de deelnemers. Naast het feit dat ze een geweldige tijd zullen hebben, zal het kamp hen ook de nodige kennis bieden om hun spel te verbeteren en een hoger niveau te bereiken op technisch en tactisch vlak. Bovendien bieden deze programma's vele andere aspecten die verder gaan dan het sportveld en deze mogen niet onopgemerkt blijven. Deelnemers leren om onafhankelijker te zijn, om hun eigen beslissingen te nemen, een discipline te volgen, te delen, te werken in een team en vele andere waarden. Vele kampen bieden ook taallessen en hebben deelnemers van allerlei nationaliteiten, wat een unieke gelegenheid geeft om talen te oefenen en vrienden te maken uit verschillende culturen. Kortom, deelname aan een kamp is een ervaring die veel verder gaat dan alleen sport en die jongeren helpt om hun persoonlijkheid te versterken en te groeien als persoon.

De kampen vinden normaal gesproken plaats in de zomer (hoewel er ook verschillende kampen gedurende de winter worden gehouden) en zijn gericht op kinderen en jongeren tussen de 8 en 21 jaar. Naast de voetbaltraining omvatten deze kampen een compleet programma met activiteiten en excursies, zodat de jongeren plezier kunnen hebben en meer kunnen leren over de bestemming. Daarnaast bieden veel kampen ook taallessen aan, om de ervaring nog completer te maken.

Ja, wij bieden ook verschillende voetbalkampen aan voor jongeren van boven de 18 jaar. Daarnaast beschikken we over een aantal programma's aan high performance voetbalacademies gericht op jongeren tot 23 jaar oud die plaatsvinden gedurende het schooljaar en die trainingen met een academische studie combineren.

De overgrote meerderheid van de voetbalkampen vindt plaats tijdens de maanden juni (eind), juli en augustus, maar er zijn ook een aantal kampen beschikbaar gedurende de rest van het jaar (neem contact met ons op voor meer informatie).

Wij raden over het algemeen aan dat kinderen of jongeren op zijn minst een basiskennis van de Engelse taal hebben, om te kunnen functioneren in het dagelijkse leven op het kamp. Houd er rekening mee dat ze meestal alleen naar het kamp gaan, en dat op zichzelf al een uitdaging is. Als ze niets van de taal kennen, zal het moeilijker zijn met hun kampgenootjes te praten, vragen te stellen aan de begeleiders, enzovoorts.

In principe staan alle kampen die wij aanbieden open voor kinderen van elk niveau. Op de eerste dag worden de deelnemers in groepen onderverdeeld op basis van leeftijd, totdat de trainers zien wat voor niveau iedereen heeft, en worden er eventueel wijzigingen doorgevoerd als dat nodig is. Aan de kampen nemen zowel kinderen deel die simpelweg van voetbal houden en het als hobby uitvoeren, als kinderen met speciale vaardigheden die ervan dromen om een professionele voetballer te worden.

Wij bieden een aantal programma's aan voetbalacademies die een academische studie met intensieve training combineren. Deze programma's zijn normaal gesproken bedoeld voor kinderen of jongeren die verder willen komen in de sport, die routinematig trainen en kwaliteiten bezitten. In sommige gevallen is er een minimum niveau nodig om deel te kunnen nemen (neem contact met ons op voor meer informatie).

BOEKINGEN

Antwoorden op vragen over de registratie en het boekingsproces van de kampen.

Nee, het vliegticket is NIET inbegrepen in de basisprijs van het kamp.

De overgrote meerderheid van de kampen zullen maanden voor de startdatum vol zitten, maar aangezien er in veel gevallen verschillende annuleringen of veranderingen van startdata zullen plaatsvinden, kunt u altijd contact met ons opnemen om te informeren naar de beschikbaarheid.

Dit hangt af van zowel de beschikbaarheid als de voorwaarden van elk kamp. In sommige gevallen worden er kosten in rekening gebacht voor het wijzigen van de data na de boeking.

Normaal gesproken zijn de training, accommodatie op basis van volpension, Engelse lessen (bij de kampen met Engels) en verschillende activiteiten en excursies inbegrepen in de prijs. In de beschrijvingen van elk kamp kunt een gedetailleerdere lijst vinden.

Op elk kamp is een bepaald aantal plekken beschikbaar en aangezien de voetbalkampen populair zijn adviseren wij u om zo snel mogelijk te boeken. Normaal gesproken is er beschikbaarheid tot eind maart/april, maar u kunt daarna ook nog een plek boeken, hoewel dit misschien niet op het gewenste kamp of op de gewenste data is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Elk kamp heeft andere voorwaarden over de annulering van het kamp. Geen van de kampen zal echter de aanbetaling terugstorten als u deze al heeft gedaan.

Om een plek op één van de kampen te boeken, moet u eerst het formulier invullen dat staat in de sectie 'Registreer'.

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, bevestigen wij de beschikbaarheid van het gekozen kamp. Als er nog plekken beschikbaar zijn, sturen wij u verdere informatie over hoe u de aanbetaling kunt doen die nodig is om definitief een plek op het kamp te reserveren.

De transfer service (het ophalen van uw kind op de luchthaven door een begeleider van het kamp en vice versa) is bijna nooit inbegrepen in de prijs. U kunt de prijzen hiervoor vinden in de sectie 'Prijzen' van elk kamp.

Zowel de aanbetaling als het restant kunt u betalen met uw creditcard of via een bankoverschrijving.

De hoogte van de aanbetaling die u moet doen om een reservering te kunnen maken is voor elk kamp verschillend, hoewel de algemene regel is 50% van de totale kosten van het programma. Het exacte bedrag van de borg kunt u vinden onder het tabblad 'Prijzen en Data' van elk kamp en tevens zullen wij u dit per e-mail bevestigen na het invullen van het inschrijfformulier. De aanbetaling is van essentieel belang om u te verzekeren van een plek op het kamp. 

Het restant moet normaal gesproken 4-8 weken vóór de start van het programma betaald worden en als algemene regel vóór 31 mei. Om na deze datum een plek te reserveren, is het nodig het totale bedrag van het programma te betalen.

 

VERVOER NAAR HET KAMP

Antwoorden op vragen over hoe naar het kamp te reizen, ophaal- en begeleidingsdiensten en vervoer van de kinderen tussen de verschillende kampfaciliteiten.

Ja, het is geen enkel probleem om uw kind direct naar het kamp te brengen en weer op te halen (het is ook mogelijk om alleen te brengen of op te halen en de rest te laten doen tegen betaling). Wij kunnen u gedetailleerde informatie sturen over hoe u het kamp kunt bereiken.

Dit hangt af van de ervaring en verantwoordelijkheid van uw kind, maar wij hebben klanten gehad die hun kinderen van 10-11 jaar alleen naar een kamp in het buitenland hebben laten gaan. 

Het is aan te raden dat uw kind ten minste een basisniveau van de Engelse taal heeft om te kunnen communiceren met bijvoorbeeld de stewards en stewardessen tijdens de vlucht of werknemers op de luchthaven. 

U moet er ook rekening mee houden dat luchtvaartmaatschappijen een service bieden waarbij iemand uw kind begeleidt tijdens de vlucht en die u misschien verplicht bent af te sluiten als uw kind alleen reist. Als u deze service afsluit met de luchtvaartmaatschappij moet u dit aan ons doorgeven, zodat wij het kamp hierover kunnen inlichten. Houd er ook rekening mee dat low-cost luchtvaartmaatschappijen deze begeleidingsservice normaal gesproken niet bieden.

Als u deze service reserveert, zal er iemand van het kamp met een groot bord met de naam van het kamp in de aankomsthal staan. In sommige gevallen kan het zo zijn dat er verschillende deelnemers tegelijkertijd worden opgehaald, en soms zal uw kind de enige zijn.

Hoewel het voor sommige ouders lastig zal zijn om hun kind alleen met het vliegtuig naar het buitenland te laten gaan, is dit voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen meer dan gebruikelijk. Luchthavens hebben speciale medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van minderjarigen vanaf de check-in tot aan het vliegveld en dit werkt precies zo in het buitenland. Als u bij het boeken van een kamp de optie transfer service heeft gereserveerd, zal het personeel van het vliegveld in het buitenland uw kind begeleiden tot aan de medewerker van het kamp die verantwoordelijk is voor het ophalen van uw kind. Daarom zal uw kind op geen enkel punt tijdens de reis alleen zijn, afgezien van de vlucht zelf.

NORMEN & VEILIGHEID

Alle veiligheidsinformatie over het kamp om uw vragen te beantwoorden over: begeleiders, medische diensten, kampuitjes en kampveiligheid.

Als uw kind een bril draagt, is het aan te raden om in plaats daarvan een sportbril dragen - deze zijn flexibeler en gaan niet zo snel kapot.

 
 

 

Als uw kind speciale zorg of een speciaal dieet nodig heeft, is het erg belangrijk dat u ons hiervan vooraf op de hoogte brengt, zodat wij dit kunnen doorgeven aan het kamp. Normaal gesproken is dit geen probleem aangezien de kampen zich hieraan kunnen aanpassen, maar is het noodzakelijk het kamp vóór de definitieve boeking op de hoogte te brengen.

Elk kamp heeft zijn eigen regels, maar hieronder vindt u een aantal gemeenschappelijke normen die gelden op alle kampen:

- Het gebruik van tabak, alcohol of drugs is op geen enkel moment toegestaan (binnen of buiten het kamp). Overtreding van deze regel betekent normaal gesproken schorsing van het kamp en kennisgeving aan de ouders.

- De deelnemers moeten binnen de kampfaciliteiten blijven en mogen deze niet verlaten zonder de begeleiding van een monitor of toestemming van het leidende personeel.

- Tijdens de excursies moeten de deelnemers te allen tijde bij de groep blijven.

- De tijdschema's van zowel het opstaan en naar bed gaan als de activiteiten moeten altijd worden gerespecteerd.

- Geen enkele vorm van discriminatie of geweld tussen de deelnemers wordt getolereerd, en men moet de medekampgenootjes en hun persoonlijke bezittingen respecteren.

Dit hangt af van het kamp. Sommige kampen hebben een spoedafdeling, en op andere kampen is er een arts, fysiotherapeut of verpleger aanwezig. Als er iets kleins gebeurt, kan uw kind op het kamp behandeld worden. Als uw kind echter uitgebreidere medische zorg nodig heeft, zal hij/zij naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp worden gebracht en zullen de ouders hiervan onmiddelijk op de hoogte worden gesteld. Bij contactsporten zoals voetbal is het vrij gebruikelijk dat kinderen af en toe kleine blessures oplopen, maar het is niet gebruikelijk dat er iets ernstigs gebeurt op de kampen.

Elk kamp heeft een team van begeleiders dat toezicht houdt op alle activiteiten die de kinderen op het kamp uitvoeren, en bovendien staan ze 24 uur per dag onder toezicht. Tijdens de trainingen of Engelse lessen geven de begeleiders het toezicht door aan de trainers en docenten, maar er zullen altijd volwassenen zijn die toezicht houden op alle activiteiten op het kamp en tijdens de excursies.

Normaal gesproken zijn er ongeveer 10-15 studenten per begeleider.

De meeste kinderen communiceren met hun ouders door middel van hun mobiele telefoons. Aangezien er meestal een Wi-Fi verbinding aanwezig is op de kampen, is het erg gemakkelijk om gratis met uw kind te communiceren.

Als uw kind geen beschikking heeft tot een mobiele telefoon, zal het kamp een vaste telefoon verschaffen waarmee hij/zij naar huis kan bellen. Bij gebrek hieraan, zullen er publieke telefoons zijn die met muntjes werken.

De kinderen zullen tijdens hun vrije tijd toegang hebben tot hun mobiele telefoon.

Ook is er een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, waarop u uw kind kunt bereiken in geval van nood.

Wij raden ouders aan hun kinderen niet te vaak te bellen, omdat dit de geprogrammeerde activiteiten kan onderbreken. Het is daarom beter om met uw kind af te spreken dat hij/zij contact met u zal opnemen.

Soms maken ouders zich zorgen als kinderen een dag niet bellen. Dit betekent in 99,9% van de gevallen echter simpelweg dat ze een geweldige tijd hebben en bezig zijn met andere dingen.

KAMP

Antwoorden op algemene vragen over de kampen. Intern functioneren, ouderbezoeken, tijdschema's.

Op de eerste lesdag moeten de leerlingen een kleine niveautest doen en daarna worden ze met andere kinderen van hetzelfde niveau gegroepeerd.

Hoewel de meeste kampen die wij aanbieden in samenwerking zijn met de belangijkste voetbalclubs van Europa, is het niet gebruikelijk dat de spelers de kampen bezoeken. Het is dus beter om uw kind niet te veel hoop te geven in dit opzicht.

Hieronder vindt u een lijst van de belangrijkste dingen die u mee moet nemen naar het kamp. Het is ook aan te raden de kleren van uw kind met zijn of haar naam te markeren, zodat deze gemakkelijk geidentificeerd kunnen worden.

- Voetbaluitrusting (als de startdatum van het kamp dichterbij komt, zullen wij u hierover uitgebreider informeren)

- Kleren voor een week (op het kamp kan er gewassen worden, maar in sommige gevallen kost dit geld)

- Zwemkleding en handdoeken

- Wandelschoenen en sandalen

- Regenkleding

- Toiletartikelen

- Zonnebrandcrème

- Pet

- Anti-muggenspul

Hoewel sport een belangrijk onderdeel van het kamp is, zijn alle andere activiteiten die worden aangeboden dat ook, zoals de activiteiten, spellen, excursies, het leren kennen van kampgenootjes (uit het buitenland), enzovoorts.

Voor meer informatie over de activiteiten kunt u de sectie "Agenda - Activiteiten" van ieder kamp raadplegen.

Voor de accommmodatie worden normaal gesproken residenties van scholen of universiteiten gebruikt die leeg staan tijdens de vakanties. De kamers kunnen privé of gedeeld zijn. Op de gemengde kampen is de accommodatie gescheiden.

Voor meer informatie kunt u de sectie "Accommodatie - Faciliteiten" van ieder kamp raadplegen.

Het is niet aan te raden (noch noodzakelijk) dat uw kind veel waardevolle spullen meebrengt naar het kamp. De kampen stellen zich niet verantwoordelijk voor het verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen. Hoe dan ook, elk kamp heeft een plek waar uw kind zijn/haar geld, paspoort en andere waardevolle spullen kan opbergen. Uw kind moet bij aankomst op het kamp aan de begeleiders vragen waar deze spullen opgeborgen kunnen worden.

De gemiddelde grootte van een kamp is ongeveer 100 studenten.

Als uw kind met een vriend(in) naar het kamp reist, kunt u vragen of ze op dezelfde kamer mogen slapen, maar normaal gesproken is het team van begeleiders verantwoordelijk voor de kamerindeling. Meestal worden de deelnemers zo gegroepeerd dat nationaliteiten worden gemixt, zodat er diversiteit ontstaat en de ervaring op die manier erg verrijkend zal zijn voor de kinderen.

Bij de meeste kampen is alles inbegrepen in de prijs, inclusief excursies en entreekaartjes, maar het is aan te raden om uw kind wat geld mee te geven om bijvoorbeeld een internationale telefoonkaart, souvenirs of snacks (tijdens de excursies of op het kamp zelf) te kunnen kopen. Tussen de €50-100 per week zou voldoende moeten zijn.

 

De deelnemers worden gegroepeerd naargelang leeftijd en niveau. Normaal gesproken is er 1 trainer voor elke 10-20 leerlingen. 

De eerste dagen worden de deelnemers op leeftijd gegroepeerd en wordt het niveau van elke groep bestudeerd. Vervolgens worden de nodige wijzigingen aangebracht naargelang het niveau van elk kind om op die manier groepen te creeëren die zo homogeen mogelijk zijn, zowel wat betreft leeftijd als niveau.

De meeste kampen laten geen bezoeken toe. Houd er rekening mee dat het de kinderen meestal enkele dagen kost om zich aan te passen aan het kampleven. Als ze er eenmaal aan gewend zijn dat ze weg zijn van hun familie en vrienden, kan een bezoek van de ouders negatieve invloed op hun verblijf hebben, de heimwee misschien terugkomen en voorkomen dat ze 100% genieten van de ervaring.

In de sectie 'Agenda - Activiteiten' kunt u gedetailleerde informatie vinden over hoe het tijdschema van elk kamp eruit ziet. Normaal gesproken worden de trainingen in de ochtend of middag uitgevoerd, en de taallessen de rest van de dag. Na het avondeten is er vrije tijd of zijn er recreatieve activiteiten totdat het bedtijd is. Tijdens de weekenden worden er verschillende activiteiten uitgevoerd, zoals excursies. Bekijk hier de typische agenda van een zomerkamp.