Voordat u uw kinderen naar een sportkamp stuurt tijdens de zomervakantie, zullen alle activiteiten die uw kind tijdens het verblijf op het kamp uitvoert tot in detail worden gepland.

Hun agenda wordt ruim van tevoren ingepland door professionals, coaches, docenten, psychologen en artsen, rekening houdend met vele factoren, zoals:
- het tijdschema
- het klimaat
- de vermoeidheid
- de rust
- het plezier
- de eigenwaarde
- het onderwijs
- de praktijk

In de secties van elk zomerkamp dat wij aanbieden kunt u gedetailleerde informatie vinden over het desbetreffende kamp, zoals de agenda die de deelnemers zullen volgen. Hieronder beschrijven wij hoe een typische agenda in de meeste sportkampen die wij aanbieden eruit ziet.

Op de dag van aankomst op het kamp, wordt aan elk kind een programma met alle activiteiten overhandigd, waarop zijn tijdschema staat wat hij/zij aan moet houden.
Op het schema staat ook aangegeven welke kleding ze moeten dragen, wat ze verder mee moeten nemen, hoelang elke activiteit zal duren en waar deze zal plaatsvinden.

Een typische agenda van een sportkamp begint vroeg op de maandagochtend, meestal om 8:00 uur. De deelnemers hebben een half uur om in de ontbijtzaal te verschijnen en als ze eenmaal klaar zijn, een half uur later, worden ze meegenomen naar het sportveld waar ze tot het middaguren zullen trainen. Elke dag zullen ze een ander aspect van de sport behandelen, met het aanleren van techniek, tactiek, enzovoorts. Dat wil zeggen, dat wat ze op maandag doen zal anders zijn dat wat ze op dinsdag doen, en op woensdag weer, enzovoorts, hoewel ze alles wat ze leren in alle lessen zullen moeten toepassen.

Om 12:00 uur wordt de lunch geserveerd. Deze bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje (voornamelijk fruit, behalve in het weekend). Alles wordt gepland door voedingsdeskundigen die rekening houden met de hoeveelheid energie die ze elke dag verbranden en voorbereid door de koks van het kamp, met gezonde producten van de hoogste kwaliteit.

´s Middags worden de taallessen gegeven. Deze duren normaal gesproken tussen de twee en drie uur. In de lessen behandelen de leerlingen grammatica, fonetiek, oefenen ze spreken en krijgen ze taken die ze uit moeten voeren. Zodra de les is afgelopen, staat het avondeten op hen te wachten, opnieuw met gezonde menu’s.

Hierna zal er tijd zijn voor ontspanning en entertainment tot 22:00 uur, met dansen, spellen, films, theater, wedstrijden, enzovoorts.
De rust heeft ook een geplande tijd, aangezien de leerlingen hun energie moeten opladen om de volgende dag op een goede manier te kunnen beginnen.

We gaan door naar het weekend, waarin geen training of taallessen zullen worden gegeven. Zaterdag wordt meestal gebruikt voor een dagexcursie, waarbij de studenten de belangrijkste plaatsen in de buurt kunnen leren kennen.
Op zondag kunnen er rond de middag rondleidingen zijn, lunch op het kamp, en ’s middags wandelingen, zwemmen, beoefenen van andere sporten, enzovoorts.

Alle activiteiten zijn strategisch ontworpen zodat kinderen die naar het kamp komen zullen leren, trainen, beste uit zichzelf halen, plezier hebben, gezond worden gevoed, ervaringen delen met andere deelnemers en genieten van een onvergetelijk verblijf.