Het Italiaanse voetbal is over de hele wereld bekend en het Calcio Italiano (Italiaanse voetbal) is één van de belangrijkste, niet alleen in Europa maar ook wereldwijd. De teams hebben hoog opgeleide spelers, zowel Italiaanse als uit andere landen, wat betekent dat de wedstrijden van Juventus, Milan of Inter absolute spektakels zijn om naar te kijken.

De zomerkampen in Italië stellen jonge voetballers in staat het Italiaanse voetbal te ervaren. De deelnemers maken kennis met de spelersacademie, de Italiaanse taal en de lokale gewoonten en er is ook de mogelijkheid om op excursies te gaan om een aantal van de belangrijkste steden te bezoeken.

Learn to play the Italian way at Juventus Soccer Camp. Train like a champion and make new friends this summer

Training:15 uur / week
Engelse les:Geen Engels
Vereiste leeftijd:9-17 jaar

Learn values, share and have fun learning to play football the Italian way together alongside participants from all over the world

Training:20 uur / week
Engelse les:Geen Engels
Vereiste leeftijd:7-17 jaar
Locatie:Italia

Het Juventus kamp, met een van de belangrijkste Italiaanse teams, vindt plaats in de zomer en is gericht op studenten tussen de 8 en 16 jaar oud, van alle nationaliteiten. Juventus is de eerste grote club die dit programma uitvoert. Het opent de deuren van zijn zeer moderne Centro de Formación om de jongeren een unieke ervaring rond de “Juve wereld”. Er zijn vier basis locaties om uit te kiezen:

  • Vinovo (In de gemeente Torino): het is het derde jaar dat dit kamp gehouden wordt. De accommodatie is gelegen in Hotel Panorama in de buitenwijken van Cambiano, en beschikt over 75 kamers, met ofwel een 2-, 3- of 4-persoons lay-out.
  • Sestriere (in Piemonte): dit is een stad gelegen in de heuvels tussen de Susa en Chisone valleien in Piemonte, op slechts een paar kilometer van Frankrijk. De studenten op het Juventus zomerkamp zullen verblijven in het prestigieuze Gran Hotel Sestriere (4-sterren), dat 100 volledig uitgeruste kamers biedt.
  • Roncegno Terme (in Trentino): dit is het achtste jaar dat Juventus deze locatie gebruikt als thuisbasis voor zijn zomer voetbalkamp. Het sportcentrum bevindt zich dichtbij en de faciliteiten omvatten: 7 tennisbanen, 5 voetbalvelden, een golfbaan, een medisch centrum en kleedkamers. De accommodatie is Hotel Villa Angolina.
  • Cascia (in Umbria): ligt 653 meter boven zeeniveau met een fantastisch uitzicht. Het Grand Hotel Elite de Cascia (3-sterren) is de thuisbasis van dit Juventus zomerkamp. Het hotel beschikt over 200 bedden in kamers met TV, ensuite badkamer en airconditioning.

De precieze data zijn afhankelijk van de locatie, maar de kampen vinden plaats tussen 17 juni en 4 augustus.

Een typische dag op het Juventus zomerkamp (op elk van de vier locaties) begint om 8:15 uur 's ochtends en eindigt om 22:45 uur 's avonds. Gedurende de dag zullen de studenten veel aan sport doen, maar het kamppersoneel organiseert ook andere leuke activiteiten om te ontspannen, vrienden te maken, de omgeving te leren kennen en over de regio te leren.

De jongeren zullen twee voetbalsesies per dag hebben: één in de ochtend (van 9:30 uur tot 12:00 uur) en één in de middag (van 16:45 uur tot 19:00 uur). Tijdens deze sessies zullen gespecialiseerde coaches de leerlingen onderwijzen over techniek, tactiek en spelstrategieën. Tevens zullen zij hun ervaring en kennis delen om de studenten in staat te stellen om zowel tijdens de trainingen als de wedstrijden het beste uit zichzelf te halen.

De vier woorden en de slogan die tijdens de trainingssessies op het Juventus kamp gebruikt worden zijn:

Speel, Probeer, Groei en Verbeter.

Dit is wat aan alle jongeren wordt geleerd, zowel met betrekking tot wat ze kunnen bereiken in de weken van hun verblijf, maar ook in het dagelijks leven na hun kampervaring als een complete leerschool.