Spaans voetbal is in de mode en dit komt ook tot uiting in de overvloed aan landelijke coaches die professionele voetbalteams leiden.

Prestigieuze experts zoals Pep Guardiola, Vicente del Bosque, Rafa Benítez, Luis Enrique en Unai Emery worden erkend op wereldniveau als gevolg van hun succes met hun teams in de afgelopen jaren.

Na het winnen van het Europees Kampioenschap in 2008 in Oostenrijk en vooral na het winnen van de wereldtitel twee jaar later in Zuid-Afrika, verscheen Spanje op het internationale toneel met een onderscheidende speelstijl, door experts "tiquitaca" genoemd, die is gebaseerd op korte, precieze passes en dominantie van de aanval op de verdediging, ruimte zoeken en het behouden van balbezit.

Tot op de dag van vandaag is het Spaanse voetbalmodel overal bestudeerd en geanalyseerd, wat veel spelers en coaches uit andere landen naar Spanje heeft gebracht, om zelf de methode achter het werk van de nationale coaches te begrijpen.

Nog niet zo lang geleden heerste er de foute overtuiging dat je een buitenlandse coach moest inhuren om de Spaanse "La Liga" te winnen.

Sindsdien is deze overtuiging drastisch veranderd en tegenwoordig is meer dan 90% van de coaches die werken in de eerste of tweede divisie Spaans.

Als je een ware passie voor voetbal hebt en het je droom is om een team te trainen, dan zijn er in Spanje vele interessante academies voor jou, die specifieke programma's voor coaches aanbieden.

Eén van deze academies bevindt zich in Barcelona en het combineert de beste theoretische opleiding met praktische lessen in federale teams.

 

 

Taallessen:Geen Engels
Locatie:Barcelona