De passie voor voetbal in Engeland is enorm. Voetbal is ontstaan in Engeland en sinds het voor het eerst gespeeld werd hebben miljoenen Engelsen zich gewijd aan deze sport.

De Premier League is de hoogste divisie in de voetbalcompetitie in Engeland en Wales en, samen met de Spaanse La Liga, wordt het beschouwd als de beste nationale competitie ter wereld.

De meest prestigieuze clubs in Engeland en ook internationaal zijn Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United en Manchester City.

Mejora tus habilidades como futbolista entrenando en un equipo semi profesional mientras perfeccionas tu nivel de inglés.

Taallessen:Geen Engels
Vereiste leeftijd:16-21 jaar

Het kamp bevindt zich in de beroemde voetbalstad Manchester in een academie die Engelse lessen met voetbal coaching combineert tijdens een academisch jaar.

Deze academie is het hele jaar door geopend en de leeftijd voor inschrijving ligt tussen de 16 en 21 jaar. Het vereiste voetbalniveau is gemiddeld of gevorderd.

We geven intensieve en professionele coaching in 5 sessies van maandag tot en met vrijdag. Het programma bestaat echter niet alleen uit sport. Tijdens hun verblijf in Groot-Brittannië zullen de deelnemers ook een uitstekend opleidingsprogramma volgen, voornamelijk om hun Engels te verbeteren.

De studenten hebben in totaal 15 uur per week Engelse les, aangeboden door het Berlitz Talencentrum. De lessen worden gegeven door taaldocenten die ervaring hebben met het lesgeven aan groepen jongeren uit een grote verscheidenheid aan culturen.

Berlitz maakt gebruik van een lesgeefmethode op basis van voetbaldynamiek en die is afgestemd op de belangen van elke student.

Bij aankomst op de academie worden de jonge voetballers beoordeeld op hun sportvaardigheden en hun kennis van het Engels.

We gebruiken dit om de deelnemers aan een groep toe te wijzen die het meest geschikt is voor hun voetbal- en taalvaardigheden.

De beste manier om Engels te leren is om voor een langere periode in een Engelssprekend land te wonen. In deze jaarlijkse academie worden jonge voetballers ondergedompeld in het Engels, niet alleen tijdens de taallessen, maar ook met de trainers en hun klasgenoten uit verschillende landen. Zo worden de studenten gedwongen om voortdurend Engels te gebruiken, wat een totale taalonderdompeling garandeert.

De jaarlijkse academie is gevestigd in Manchester en biedt twee fantastische accommodatie mogelijkheden: studentenwoningen (John Lester en Eddie Colman Court), of Engelssprekende gastgezinnen waar ze 24 uur per dag worden ondergedompeld in het Engels.

Andere toegevoegde waarde van de jaarlijkse academies

Naast het verbeteren van hun Engels en voetbalniveau, stellen deze jaarlijkse academies de jongeren in staat om een persoonlijke groei te ervaren, om meer extravert te worden, om het belang van werken in teamverband en over de positieve aspecten van sport te leren, alsmede te profiteren van de ervaring van het leven met andere jongeren van verschillende nationaliteiten. Het feit dat de jongeren voor een langere periode van hun ouders gescheiden zijn, zorgt ervoor dat de studenten volwassener, verantwoordelijker en meer zelfvoorzienend worden.

Door de jongeren te helpen hun Engels te ontwikkelen naar een hoger niveau, geeft het verblijf op de academie hen tevens een groot voordeel op de arbeidsmarkt in hun latere leven.

Dit zijn allemaal grote voordelen die jongeren zullen verkrijgen door deelname aan een jaarlijkse voetbalacademie.