De meeste trainingsprogramma’s die wij vanuit Pro-Voetbalkampen aanbieden, zowel de zomerkampen als voetbalacademies, zijn gemengd. Dat wil zeggen dat jongens en meisjes van dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau samen trainen en spelen. Er zijn wel kampen die over het algemeen meer aanmeldingen van meisjes krijgen dan andere kampen, zoals de Real Madrid Campus Experience. Maar als je het risico’s niet wilt nemen of de voorkeur geeft aan een trainingsprogramma dat uit 100% meisjes bestaat, zullen we hier een aantal specifieke voetbaltrainingsprogramma's voor meisjes bespreken die plaatsvinden in 2017.
 
 
FC Barcelona is een sportorganisatie die al vele successen heeft behaald in verschillende sporten. Ook in het damesvoetbal, dat de laatste jaren exponentieel is gegroeid, zijn zij zeer succesvol. Het damesteam van FC Barcelona is een van de beste teams van de Spaanse competitie en zij drukken een stempel op de vrouwelijke Spaanse selectie.
 
FC Barcelona heeft ook een voetbalkamp voor meisjes tussen de 12 en 17 jaar gelanceerd. Dit programma heeft een duur van één of twee weken en vindt plaats op het terrein van FC Barcelona, in de sportstad Joan Gamper.
 
Eén van de hoogtepunten van het kamp is het personeel, dat vrijwel geheel bestaat uit vrouwen. Alleen de coaches die de voetbaltrainingen leiden zijn mannen.
 
Training
 
De technici die de trainingen op het kamp ontwikkelen behoren tot de officiële voetbalschool van FC Barcelona. Hierdoor zijn de trainingssessies zeer professioneel. 
 
Zoals we al zeiden, worden de trainingen uitgevoerd op het terrein van de club, in dit geval op kunstgras. De sportstad van Barcelona ligt op slechts 15 minuten van de accommodatie van de meisjes. De deelnemers van het kamp zullen dagelijks twee trainingssessies van elk 90 minuten hebben, en daarnaast ook elke dag een voetbal gerelateerde conferentie, gegeven door één van de professionals van de club.
De groepen worden verdeeld naargelang leeftijd en niveau en bestaat uit niet meer dan 12 meisjes, zodat de trainingen persoonlijk zullen zijn. Een ander voordeel van dit kamp is dat het beschikt over gespecialiseerde training voor keepers, voor diegenen die hun vaardigheden in het doel willen verbeteren.
 
De trainingen volgen de methodologie die de club in alle categorieën van het voetbal heeft vastgesteld en is gebaseerd op de speelstijl die in de afgelopen tien jaar door het eerste mannenteam wordt gebruikt; controlevoetbal gericht op balbezit en het zich hiermee verdedigen.
 
Accommodatie
 
De accommodatie van de meisjes op de kampen bevindt zich in de residentie van het Colegio Mayor de San Jordi, met tweepersoonskamers en een eigen badkamer. De kamers beschikken over een bureau, kledingkast, airconditioning en Wifi.
 
De residentie heeft tevens zeer aantrekkelijke openbare ruimtes waar de meisjes hun vrije tijd kunnen doorbrengen. En als ze andere sporten willen beoefenen, kunnen ze genieten van de sportschool of sportvelden en -banen van het San Jordi College. Ze zullen ook beschikken over tuinen om te relaxen, een studieruimte, spellenkamer, computerruimte, wasserette en een restaurant-cafetaria.
 
De weekenden zijn meestal gereserveerd voor een excursie, zoals een bezoek aan het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, een rondleiding door het museum van het stadion, een wandeling door het Aquarium van Barcelona of een bezoek aan het pretpark Port Aventura (helaas is deze laatste excursie niet beschikbaar voor de deelnemers die slechts één week blijven).
 
Data en prijzen
 
Het FCB Escola kamp vindt eind juli en begin augustus plaats: de twee startdata zijn 30 juli en 6 augustus. De kosten van het programma zijn € 1995 voor één week en € 2995 voor twee weken. In de prijs is ook een kledingkit inbegrepen, bestaande uit: twee T-shirts, twee korte broeken en twee paar sokken voor de trainingen; een T-shirt, een korte broek en een paar sokken voor de wedstrijden; en een sweater voor de excursies.
 
Wat is inbegrepen in dit programma?
 
• 2 trainingssessies per dag volgens de methode van de club
• 1 workshop of conferentie per dag over verschillende onderwerpen gerelateerd aan voetbal, onderwezen door professionals van Barça
• Officiële kledingkit. Eén voor training (twee T-shirts, twee korte broeken en twee paar sokken) en één voor wedstrijden (een T-shirt, een korte broek en een paar sokken) en een sweater voor de excursies
• Transferservice
• Entertainment activiteiten in het weekend (alleen voor het twee weken durende programma)
• Toeristische tour door Barcelona
• Bezoek aan een pretpark (alleen voor het programma van twee weken)
• Een basisziektekostenverzekering
 
 
Het Manchester City kamp 2017 biedt een voetbalprogramma voor meisjes. Het kamp heeft een duur van twee weken (13 nachten) en is gericht op meisjes tussen de 12 en 17 jaar die voetballiefhebbers zijn en op zoek zijn naar professionele training van hoge kwaliteit. De trainingssessies worden uitgevoerd in dezelfde voorzieningen waar de damesteams van Manchester City trainen en de accommodatie ligt op slechts 20 minuten van de sportfaciliteiten.
 
Training
 
Deelnemen aan dit kamp is een unieke kans om voetbal te ervaren zoals een speler van Manchester City. Je zult de speelstijl, techniek en kennis van de club leren van de beste professionals van de academie.
 
Het voetbalprogramma van dit kamp is zeer uitgebreid; het combineert technische en tactische oefeningen met een andere manier van leren gericht op belangrijke aspecten voor de sporters. Tijdens de 15 uur training per week zullen de meisjes het volgende doen:
 
• Fysieke, technische en tactische oefeningen op het veld
• Lessen over voeding, hydratatie en lichamelijke verzorging voor de beste resultaten op het voetbalveld en om meer te leren over hun gezondheid
• Workshops over strategische spelanalyse
• Activiteiten om waarden als respect, begrip van culturele diversiteit en samenleven in een internationale omgeving te bevorderen
 
Taallessen
 
De manier van lesgeven op dit kamp is zonder twijfel een onderscheidende factor in vergelijking met andere programma’s. Een prestigieuze academie is verantwoordelijk voor het onderwijzen van de Engelse lessen, in totaal 15 uur per week. De lessen bestaan niet uit het maken van saaie oefeningen, maar uit interactieve activiteiten, zodat het leren natuurlijk en leuk is. Elke dag bevinden de studenten zich op verschillende plekken in de academie om een bepaald onderwerp te oefenen. Zo gaan ze bijvoorbeeld een dag naar de perszaal van de club en oefenen gesprekken met journalisten, zoals de spelers van het eerste team dat doen na een wedstrijd. Weer een andere dag wordt de les gegeven vanuit de conferentieruimte of de sportschool.
 
 
Het belangrijkste doel van de lessen is om de communicatieve vaardigheden te verbeteren. Ze krijgen de kans om Engels te oefenen in een voetbalcontext, wat ervoor zorgt dat de studenten meedoen en plezier hebben tijdens het leren bijna zonder het door te hebben. Dit alles, in combinatie met het oefenen van de taal in het dagelijks leven op het kamp, zal hun niveau snel doen verbeteren.
 
Locatie
 
Het kamp vindt plaats in Manchester, één van de belangrijkste steden van Engeland. De meisjes pendelen dagelijks met een particuliere bus van de residentie naar de sportfaciliteiten, op ongeveer 20 minuten afstand. Beide faciliteiten zijn van topkwaliteit en uitgerust met alle voorzieningen. De medewerkers die betrokken zijn bij dit programma zijn ook vrouwelijk, wat het verblijf voor de meisjes comfortabel maakt.
 
Accommodatie
 
De deelnemers van dit kamp worden ondergebracht in de residentie van de University of Manchester, in de appartementen Sheavyn House, in eenpersoonskamers met eigen badkamer.
 
Sportfaciliteiten
 
De trainingen worden uitgevoerd in de sportfaciliteiten van de voetbalacademie van Manchester City, gelegen in de spectaculaire sportstad van de club en dichtbij het Etihad Stadion. Het zijn dezelfde installaties waar alle categorieën van de club trainen, waaronder natuurlijk het eerste vrouwenteam van Manchester City.
 
Data en Prijzen
 
Dit kamp wordt gehouden in juli en augustus. Klik hier voor precieze data en prijzen. Net als bij de andere kampen in Engeland, is de officiële koers van dit kamp bepaald ponden, waardoor het uiteindelijke bedrag in euro's kan iets afwijken als gevolg van de schommelingen van de beide valuta's.
 
Wat is inbegrepen in dit programma?
 
• Dagelijks vervoer van de residentie naar de sportstad van Manchester City
• Accommodatie in eenpersoonskamers met eigen badkamer
• Volpension
• 15 uur training per week
• Twee excursies
• Elke avond entertainment activiteiten
• 15 uur interactieve Engelse les in een voetbalcontext
• 1 interactieve thematische excursie
• Een exclusieve trainingskit van de voetbalacademie van Manchester City
• Een prijsuitreiking voor de beste spelers en teams
• Een academisch rapport na afloop van het programma
• Alle lesmaterialen
 
 
Eén van de beste sportacademies van de wereld is IMG, die gespecialiseerd is in programma's op alle niveaus om grote atleten te vormen. Gezien het feit dat vrouwenvoetbal één van de meest toonaangevende sporten van de Verenigde Staten is (hun selectie is de laatste wereldkampioen), is deelnemen aan één van de trainingsprogramma’s van het damesvoetbal aan deze academie een unieke kans.
De academie
 
De IMG academie is gevestigd in Bradenton, Florida, op slechts 15 minuten van de luchthaven Saratosa-Bradenton. De installaties zijn indrukwekkend: de campus beschikt over een eigen studentenresidentie, 20 multisportvelden, 50 tennisbanen, een sportziekenhuis voor revalidatie, een fitnessruimte, een school en een stadion met een capaciteit van 5.000 toeschouwers.
 
Wat voor voetbalprogramma’s voor meisjes bieden ze?
 
De academie is het hele jaar door open en heeft flexibele programma’s die kunnen worden aangepast aan alle behoeften:
 
Lange-termijnprogramma’s
 
Als je een lange-termijnprogramma wilt doen, is dat aan deze academie mogelijk. Je kunt je hier inschrijven voor programma’s van een semester of trimester tot een volledig jaar. De data zijn aangepast aan de Amerikaanse schoolkalender, omdat de meeste deelnemers studeren aan een school in de buurt of de middelbare school van de academie waar zij tegelijkertijd lessen blijven volgen. 
 
Korte programma’s
 
De academie biedt ook speciale programma's tijdens de vakantieperiodes aan. Zo hebben ze bijvoorbeeld zomer- en winterkampen vanaf twee weken, hoewel ze ook beschikken over weekprogramma’s gedurende de rest van het jaar. Hierbij kunnen sporters die dat willen hun break benutten om te blijven trainen en verbeteren als voetballers.
 
Waaruit bestaat het voetbaltrainingsprogramma voor meisjes van het IMG?
 
Afhankelijk van de intensiteit die je zoekt, heeft de IMG 3 opties voor trainingsprogramma’s.
 
Het Core programma is het basisprogramma en bestaat uit voetbaltraining in de ochtend en de middag, evenals elke ochtend een sessie fysieke beweging of mentale conditionering.
 
Het Total Athlete programma benadrukt de algehele ontwikkeling van de atleten en heeft een uur extra training per dag in de volgende gebieden: snelheid/behendigheid, leiderschap, mentale kracht, zicht/reactie en voeding.
 
Als laatste is er het meest intensieve programma, genaamd Game Changer. Dit programma personaliseert de training voor elke student, aangepast aan de individuele behoeften, en omvat al het bovenstaande plus een paar groepssessies met een trainer (ongeveer 2 extra uur) per week.
 
De algemene kenmerken van de trainingen zijn:
 
• Geïndividualiseerde ontwikkeling
• Teamsfeer
• Specifieke oefeningen voor je eigen positie
• Meer dan 5 uur training per dag
• Strategiesessies
• Praktische wedstrijden
• Fysieke en mentale conditionering
• Gespecialiseerde high performance coaches
• Specifieke training voor keepers
 
Engelse lessen
 
Degenen die de optie met Engelse lessen kiezen, zullen elke dag een halve dag besteden aan de trainingen en de andere helft aan hun taallessen. Afhankelijk van de duur van het programma dat je kiest, kun je verschillende cursussen doen:
 
• Als je het programma van 2 weken kiest, kun je de ESL cursus doen (English as a Second Language).
• Als je langer gaat en voldoet aan het minimale vereiste niveau, kun je bijvoorbeeld een voorbereidingscursus voor de SAT of de TOEFL doen.
 
Onthoud ook dat aan deze academie meisjes van vele nationaliteiten samenleven, waardoor de ervaring een unieke kans is om Engels te oefenen en mensen uit verschillende landen te ontmoeten.
 
Activiteiten
 
Ondanks het feit dat het een zeer veeleisende academie is, is er voor de studenten ook tijd om te ontspannen en plezier te hebben met vrienden die ze op de campus zullen maken. Daarom beschikt de academie over een bioscoop, verschillende recreatieruimtes en worden er ook uitstapjes naar toeristische attracties of pretparken in de buurt georganiseerd.
 
Dit zijn alle voetbalprogramma’s voor meisjes waar wij over beschikken. Als je geïnteresseerd bent in het reserveren van één van deze programma’s, of als je meer informatie wilt ontvangen, neem dan alstublieft contact met ons op.