De topclub FC Barcelona organiseert in de zomer van 2017 een voetbalkamp voor jongens en meisjes die tijdens hun zomervakantie ondergedompeld willen worden in een eersteklas trainingsprogramma. Het deelnemen aan het voetbalkamp van FC Barcelona is een leuke en leerzame ervaring, en een uitstekende gelegenheid voor jongeren om in contact te komen met de professionele strategieën en sportfaciliteiten van de club. In dit artikel vind je alle benodigde informatie over deze unieke kans.
 
Het voetbalkamp van de prestigieuze Spaanse club is gericht op jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar oud. Voetbal is de hoeksteen van dit kamp. De deelnemers krijgen tijdens het kamp de mogelijkheid om te trainen in de sportstad Joan Gamper, waar zowel La Masía (Barcelona’s jeugdacademie) als het eerste team traint. Het bestaat onder andere uit 9 eersteklas voetbalvelden waar de jongeren hun favoriete sport kunnen beoefenen en waar ze kunnen leren hoe het is om te voetballen in de stijl van FC Barcelona. Ze zullen onder leiding staan van het officiële trainingsteam van de club. Ook zullen de jongeren technische lezingen en theoretische lessen krijgen, en meer leren over bijvoorbeeld psychologie en sportvoeding. Dit alles zal hen helpen om hun doelen en dromen als voetballers te bereiken.
 
Hoe ziet het kamp eruit?
 
Naast het uitvoeren van intensieve trainingssessies is het voetbalkamp van FC Barcelona bedoeld om van tijd op het kamp een ongekende ervaring te maken, waarin de deelnemers vrienden kunnen maken, speciale momenten kunnen beleven met de groep en symbolische plekken van Barcelona kunnen bezoeken, evenals het beroemde Camp Nou stadion en het museum van de club.
 
Het programma heeft een duur van twee weken. De studenten zullen worden ondergebracht in de moderne residentie Sarriá, uitgerust met uitstekende voorzieningen. Er zijn twee soorten programma’s beschikbaar:
 
Standaard voetbaltraining
 
Specifieke keeperstraining
 
De jongeren zullen twintig uur training per week hebben. Er wordt slechts een minimum niveau van voetbal vereist, oftewel, ook beginners zijn welkom op het kamp. Bij aanvang worden de groepen georganiseerd naargelang leeftijd en niveau.
 
De trainingen zijn gebaseerd op drie pilaren: praktische trainingssessies op het veld, educatieve workshops en lezingen gegeven door professionals. Doordeweeks zullen er twee trainingssessies per dag plaatsvinden, één ’s ochtends en één ’s middags, waarbij de jongeren zullen werken aan het fysieke en tactische aspect en begeleid worden door de officiële technici van de club, die ruime ervaring hebben in het trainen van de lagere categorieën van FC Barcelona. De workshops zijn leuk en leerzaam, en gefocust op fundamentele aspecten gerelateerd aan voetbal, zoals het spel, psychologie en sportgeneeskunde.
Op hun beurt zullen de keepers een specifieke training hebben gedurende een deel van de dag, die zij apart van de rest met een gespecialiseerde trainer zullen uitvoeren.
 
Een dag op het FC Barcelona zomerkamp 2017
 
De routine op het FC Barcelona kamp is zo ontworpen dat de deelnemers het maximale uit hun tijd op het kamp kunnen halen, ze kunnen genieten van een complete sportervaring, en ze tegelijkertijd gebruik kunnen maken van een uitgebreid activiteitenprogramma gericht op recreatie en toeristische activiteiten. De deelnemers zullen gedurende de dag dan ook vele activiteiten uitvoeren:
 
Ze staan vroeg op en na het klaarmaken en ontbijten vertrekken ze naar de sportstad van FC Barcelona om hun trainingssessies, lezingen en workshops uit te voeren.
Na de lunch hebben ze even tijd om uit te rusten en daarna zullen ze hun sessies vervolgen.
Aan het eind van de dag kunnen de deelnemers genieten van hun vrije tijd. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van de (sport)faciliteiten van de residentie of deelnemen aan georganiseerde activiteiten.
Ook zullen ze met hun kampgenootjes op een tapas- of hamburgeravond gaan. Tijdens de weekenden zullen er excursies plaatsvinden naar bijvoorbeeld het strand, waterpark Waterworld en natuurlijk zullen ze een bezoekje brengen aan de interessantste plekken en toeristische bezienswaardigheden van Barcelona. De laatste avond kunnen de deelnemers genieten van een heerlijk afscheidsetentje.
 
Redenen om te kiezen voor het zomerkamp van FC Barcelona 2017
De kwaliteit van het professionele team dat de trainingen begeleidt en uitvoert: de jongeren die dit kamp uitkiezen hebben direct contact met de professionals die ook de lagere categorieën van FC Barcelona hebben getraind. Deze trainers zijn experts in tactiek, lichamelijke opvoeding en psychologische training van spelers.
 
De comfortabele accommodatie en fantastische faciliteiten: trainen in de sportstad van FC Barcelona en zijn eersteklas voetbalvelden is een stimulans voor alle jonge voetballiefhebbers. De tweepersoonskamers beschikken over eigen badkamer, airconditioning en wifi. Daarnaast hebben de deelnemers toegang tot het zwembad, de spellenruimte, privé bioscoop en een sportcentrum (gelegen naast de residentie), waar ze kunnen zwemmen, ontspannen en andere sporten kunnen beoefenen.
 
De veiligheid en persoonlijke service. De jongeren beschikken over 24 uur per dag begeleiding. Er staan altijd monitoren voor hen klaar, zowel tijdens de trainingen als in hun vrije tijd.
Dit unieke programma is een uitstekende gelegenheid voor jongeren om toegang krijgen tot professionele training, sportfaciliteiten en recreatieve activiteiten georganiseerd door één van de clubs met de meeste trofeeën en titels ter wereld op hun naam.
 
Lees hier meer over het zomerkamp van FC Barcelona 2017.
 
Als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op.