Vanuit Ertheo zijn we ons bewust van de speciale karakteristieken van onze programma's. Vooral de diensten gericht op kinderen en jongeren zijn delicaat en zelfs nog meer wanneer ze in het buitenland plaatsvinden. Wij begrijpen tevens dat het boeken van een sportkamp of –programma gaat om een aanzienlijke hoeveelheid geld die maanden voordat het kamp plaatsvindt betaald moet worden en dat dit enige twijfel bij ouders kan veroorzaken wanneer het aankomt op het maken van de definitieve beslissing. Soms kan het wachten leiden tot verlies van uw plek op uw gewenste kamp of academie, aangezien de plaatsen beperkt zijn en het gaat om een zeer gewilde dienst.

Daarom willen we u informeren over de annulerings- en onderbrekingsverzekering die Ertheo u biedt als u wilt er zeker van zijn dat u uw geld terugkrijgt, in het geval van een eventueel ongeluk vóór het begin van of in de loop van het gecontracteerde programma.

Annuleringsverzekering

Als u deze verzekering afsluit kunt u het betaalde geld voor de reservering of afsluiting van het programma terugkrijgen in het geval dat er zich onvoorziene omstandigheden voordoen die verhinderen dat uw kind naar het kamp (of academie) kan komen of die het verblijf onderbreken.

Welke dekking biedt deze verzekering?

De dekking van deze verzekering is zeer breed. Hieronder beschrijven we enkele omstandigheden die worden gedekt door deze polis:

Annulering vóór de start van het programa

Als de contractant zich verplicht ziet om het programma te annuleren vóór de aanvang, zal 100% van het betaalde bedrag worden terugbetaald (inschrijvingsgeld + borg + resterende betaalde bedrag met uitzondering van het bedrag dat overeenkomt met deze verzekering).

Welke omstandigheden zijn gedekt?

Gezondheidsredenen

 • Indien de verzekerde of een naast familielid (tot tweedegraads) ziek wordt of een ernstig ongeval krijgt.
 • Indien de verzekerde of een naast familielid (tot derdegraads) overlijdt.

Persoonlijke redenen

 • Indien de deelnemer op het kamp of de academie zijn niet slaagt voor zijn/haar vakken.

Werk- of economische redenen

 • Indien het bedrijf van de ouders van de verzekerde faillissement of uitstel van betaling aanvraagt.
 • Bij ontslag van de ouders of verzorgers van de verzekerde.

Juridische redenen of administratieve zaken

 • Onverwachte afwijzing van visum door onterechte redenen.
 • Officiële convocatie die overeenkomt met de data van het gecontracteerde programma.
 • Juridische belemmering afgeleid van een echtscheidingssituatie.

Onverwachte redenen

 • Diefstal van documentatie/bagage, wat het voor de verzekerde onmogelijk maakt de reis voort te zetten.
 • Ernstige schade aan de woning van de verzekerde.
 • Annulering van het gecontracteerde programma van een vriend(in) of familielid, tevens verzekerd.

Hoe kan ik de verzekering afsluiten?

De verzekering is alleen geldig als deze op hetzelfde moment wordt afgesloten als de inschrijving van het programma. Om de verzekering af te sluiten, hoeft u alleen de optie 'Annuleringsverzekering' aan te vinken op ons inschrijfformulier.

Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen.

 

De beschikbare verzekeringen die u op onze website kunt afsluiten worden aangeboden door een verzekeraar buiten deze Vennootschap (zie details hieronder). Elke klacht of vordering op de verzekeringsovereenkomst moet direct worden gemaakt bij de verzekeraar.

 

CONTACTINFORMATIE:

CareMed International Sales Office CareMed GmbH Budapester Str. 4 53111 Bonn, Germany Phone: +49 (0)228-55 54 90-0 Fax: +49 (0)228 55 54 90-75 info@caremed-travel.com

Claims Office HanseMerkur Reiseversicherung AG Abt. RLK 4/CareMed Claims Siegfried-Wedells-Platz 1 20354 Hamburg, Germany Phone: +49-40-4119-2300 E-mail: CareMedClaims@hansemerkur.de